Geslachtskeuze

Geslachtskeuze | Hoe krijg ik een jongen? | Hoe krijg ik een meisje? | Meer

Sommige ouders willen opnieuw zwanger worden, maar hebben een voorkeur voor het geslacht. Ze hebben al twee jongens en willen graag nog een meisje. Of hechten er bijvoorbeeld aan dat er een jongen wordt geboren, omdat de eigen vader vroegtijdig is overleden.

Al jaren zijn er initiatieven om de mogelijkheid van geslachtskeuze te bieden. Bij geslachtskeuze kunt u als ouders beinvloeden of uw kind een jongen of een meisje wordt. Dit gebeurt door middel van een medische ingreep, namelijk het scheiden van de spermatoziden met een X of Y - chromosoom en diegene met het gewenste geslacht inbrengen bij de vrouw. Dit roept wezenlijke ethische vraagstukken op. De meeste mensen kunnen zich goed voorstellen dat er wensen voor een bepaald geslacht zijn. Maar is dat voldoende grond om de natuurlijke voortplanting van de mensheid daarvoor te beinvloeden? Overigens brengen de ingrepen bij geslachtskeuze serieuze risico's met zich mee. Vooralsnog wordt dit in Nederland niet aangeboden. Wij verwachten dat geslachtskeuze ook op langere termijn niet zal worden toegestaan in Nederland vanwege bovenstaande overwegingen.

Normaliter is de kans op een meisje 50%/50%. Maar er is wel de wet van de grote getallen. En naarmate je meer kinderen van een geslacht hebt, des te groter de kans is dat de volgende hetzelfde geslacht heeft. Volgens het CBS heeft een vrouw met twee zoons 54% kans op wederom het krijgen van een jongen en maar 46% kans op een dochter.

Dus; als een derde kind wordt gewenst om een ander geslacht te krijgen, zijn de kansen tegen u. Dan is natuurlijke beinvloeding wellicht een optie voor u.

Lees het laatste nieuws over baby ...

Home | Disclaimer